2023

Söndagen 27 augusti
Sickla Slussdagen.
Långbåten Lillemor hämtades och roddes (45 minuter) till Sickla Sluss med besättning Chatrine Hetzman, Ingemar Jerling, Katia Leino, Leif Lind och Mats Berg. Slussning, rodd över Sicklasjjön till Järlasjön där segel sattes. Ett antal halvvindskör under en dryg timme.. Sickla Slussföreningen bjud på lunch i det ntrenoverade Pumphuset uppe i Järla. Vi fick bogsering av ångbåten Stimmaren tillbaka och genom slussarna och ut till Saltsjöqvarn. Segling åter till Fjäderholmarna. Fint väder. 

Lördagen 19 augusti
Strömmingsrodden Vaxholm
Andres hämtade långbåten Lillemor och roddsumpen Julia under fredagen och drog dem till Norrhamnen Vaxholm. Skeppsholmen skulle bemanna båtarna. Andreas skeppare i Lillemor. Vidare deltog Mats och Katia med roddsumpen Ingeborg.
Traditonsenlig årparad från Söderhamnen till Norrhamnen.  6 roddsumpar eller ekor deltog samt tre båtar med mer än tre i besättning.
Långbåten Lillemor seglade denna gång under bron vid Kullön och slapp tidsödande mastfällning.
Motvind söder Vaxön och som vanligt skvalpigt efter Pålsundsbron.
På söndagen drog Anders in Julia till Fjäderholmarna och Lillemor till Skeppsholmen.

.

Lördagen 29 juli
Lotsrodden på Husarö. Denna gång gick banan runt hela Husarö, en rodd på ca en timme och en kvart.  Frisk vind . När man ror runt en ö blir det både medvind och motvind. Arbetslaget deltog med roddsumpen Ingeborg.
Det finns skepp som legat länge utanför Husarö.

Lördagen 15 juli
Hittills har det varit dåligt med segling och rodd med Arbetslaget. Lördagen 15 juli var det dock dags för Svinrodden vis Alsvik, Svartsö.  Arbetslaget deltog med roddsumpen Ingeborg med roddare Mats och Katia. Sex sumpar och ekor deltog i år.  Strömmingstrumman kommer från Udden vid Tranvik. Strömmingen transporterades i lådor/trummor med Waxholmsbolaget. Trummorna var väl märkta för återandvändning.